Home
Introductie
Ik heb (stress)-klachten
Wat doen wij?
Welke methode?
Wie is Levensdraad?
Lezingen
Ik wil me aanmelden
Kosten
Gratis E-mail consult
Contact
Links
 
 
 
  ISM Methode Tips  
Tips

 

De maatschappij heeft invloed op jou

 

Soms denk je wel is er nu iets met mij aan de hand of….

Een ding is zeker, het welbevinden van veel Nederlanders staat onder druk.

Ruim 12% van de bevolking heeft psychische klachten en opvallend daarbij is dat dit vooral ook bij jonge mensen (19 tot 24 jaar) voorkomt. Meer dan 800.000 mensen gebruiken medicatie om de vaak psychosociale problemen het hoofd te bieden. Stress, het gevoel dat er continue druk op je wordt uit geoefend en het gebrek aan stilte spelen een belangrijke rol.

Klachten die veel voorkomen zijn: overspannenheid, vermoeidheid, burnout, depressie somberheid, irritatie, angstklachten, spanningspijn en verlies van vreugde.

Maar ook het gevoel vast te zitten in werk- en of relatieproblemen kunnen een crisis veroorzaken in je leven. Dat zijn momenten waarop hulp soms hard nodig is.

 

Wat is normaal?

 

Realiseer je dat ieder mens regelmatig kampt met problemen,crisis en verlies. Gebeurtenissen hebben invloed op je stemmingen en die komen en gaan als de eb en vloed. Kijk maar eens naar de natuur. Loslaten,stilstand en het verzamelen van nieuwe energie voor het nieuwe is een volkomen natuurlijke manier van leven.

Het is dus normaal dat je af en toe het niet ziet zitten en dus even helemaal niets kunt doen.

Het is normaal  dat je soms moet leven met veel verdriet. Dat je inlevert op gebied van gezondheid. Dat je dierbaren verliest. Dat je je idealen niet altijd kunt bereiken. Dat de ware liefde voor jouw soms even onbereikbaar is 

 

Wat is niet normaal?

 

Wat niet normaal is dat bovenstaande leidt tot langdurige inactiviteit en het gevoel geen grip maar te hebben op je leven. Dat omstandigheden leiden tot een continue gevoel van somberheid en verlies van levensvreugde. Dat je het gevoel hebt steeds weer in dezelfde omstandigheden terecht te komen en het lijkt of je omgeving je voortdurend tegen werkt. Dat je het leven beschouwd als vijandig of alle mensen ziet als slecht. Dat je denkt dat je nooit de ware liefde zult vinden. Dat je kiest voor verslavingen aan drugs,drank, seks, werk, televisie, internet of het steeds zoeken van prikkels, in welke vorm dan ook, om de stilte maar niet te voelen.

De essentie is dus van hoe ga je om met weerstand in het leven. En daar heb je dus veel meer invloed op dan je denkt.

 

Wat kun je eraan doen?

 

Dat begint met erkennen dat je het niet meer alleen kunt en de vraag om hulp. (je mag bij ons al gratis en anoniem via het internetspreekuur je vragen stellen (spreekuur)Je kunt er namelijk veel aan doen. Dat begint met het ontdekken van de rode draad in je leven.

 

Uitgangspunt van onze aanpak is:

 

  • Wie ben jij en wat zijn je kwaliteiten
  • Hoe ga je om met gebeurtenissen
  • Hoe kijk je naarjezelf
  • Hoe ga je om met anderen
  • Wat is jouw verlangen, wat wil je met je leven.
  • Wat moet je doen om dat te bereiken.